recepten

mummieworstjes

  • 5 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries), ontdooid             
  • 1 blik frankfurters (worstjes, 580 g), uitgelekt                                                                                
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 tube mosterd (200 ml)
  • bloem om te bestuiven

materialen

  • deegroller
  • bakpapier

bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bladerdeeg gestapeld op een met bloem bestoven werkblad. Rol met de deegroller uit tot een lap van 30 x 30 cm. Snijd het deeg in 20 reepjes.

2. Wikkel 2/3 van een stuk deeg om 2/3 van een worstje. Wikkel het andere stukje deeg als een tulband om het uiteinde van het worstje. Herhaal met de andere worstjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met het ei.

3.Bak de mummieworstjes in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en maak met de mosterd oogjes op de mummies. Serveer warm.

 

 

mueslirepen

 

ingrediënten

  • 250 g muesli (zak 500 g)
  • 50 g gedroogde cranberry's (zak 250 g)
  • 50 g rozijnen
  • 50 g gedroogde abrikozen (zak 500 g), in stukjes
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder (pakje 5 zakjes)
  • 150 g honing
  • 50 g boter

materiaal

  • bakpapier
  • bakvorm (15 x 25 cm)

bereiding

1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe de muesli, cranberry?s, rozijnen en abrikozen in een kom. Meng de eieren en het bakpoeder erdoor.

2. Verhit de honing met de boter tot de boter is gesmolten en meng door de muesli.

3. Schep het mueslimengsel in de met bakpapier beklede bakvorm. Druk aan en bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Laat afkoelen in de vorm en snijd dan in 16 repen. Doe een mueslireep in een snackdoosje of broodtrommel.

 

 

friese kaassoesjes

 

ingrediënten

  • 20 g boter
  • 35 g bloem
  • 1 ei
  • 40 g Friese nagelkaas (stuk), geraspt
  • 3 el pruimenjam (pot 370 g)
  • 1 el rodewijnazijn

 

materiaal

  • bakpapier

bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng 100 ml water met de boter aan de kook. Voeg als het water kookt in een keer de bloem toe en roer goed met een garde. Warm al roerend 2 min. op laag vuur door. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.

2. Breek het ei erboven en roer door tot het is opgenomen. Meng de helft van de kaas erdoor en voeg peper en zout toe.

3. Schep met een theelepel 16 kleine bergjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de rest van de kaas en bak in ca. 10 min. in het midden van de oven goudbruin.

4. Meng ondertussen de jam met de azijn en 1 el water en voeg peper en zout toe. Haal de soesjes uit de oven, laat iets afkoelen en serveer met de pruimendip.

 

 Stracciatellaijs (4 tot 6 personen)

  Ingrediënten

  • 250ml volle melk
  • 250 gram marscarpone
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram pure chocolade

Materialen

  • ijsmachine( hoeft niet perse)
  • een bak
  • een pollepel
  • een steelpannetje

Bereiding

1. Doe de melk, marscarpone en de suiker in een blender, en wacht tot het glad is.2. Doe het mengsel nu in een bak en stop het in de diepvries (of in de ijsmachine). Wacht nu een halfuurtje.3. Pak nu het steelpannetje en doe er wat water in, pak een kom en doe die op het steelpannetje. Doe de stukjes chocolade in de kom en wacht tot de chocola is gesmolten.4. pak nu het (bijna) ijs. en giet beetje voor beetje de gesmolten chocola in het ijs. roer het goed.5. roer om de 20minuten het ijs goed door. En dan maar wachten tot het ijs word.

 

Sandwiches met komkomer en zalm

Ingrediënten

  • verse dille
  • 200g gerookte zalm
  • 1/2 komkommer
  • 12 sneetjes casinobrood
  • 125g roomkaas
  • zout

materialen

  • Lepel
  • mes
  • kom
  • bord
  • keukenpapier

bereiding

1. Snijd de komkommer zonder schil in dunne plakjes. Spreid de plakjes uit op een bord en bestrooi ze met wat zout. Laat het een paar minuten staan. Dep de plakjes komkommer heel goed droog met keukenpapier. 2. Snijd de korsten van het casinobrood af. 3.Besmeer de sneetjes met de helft van de roomkaas. Verdeel de zalm over 6 sneetjes brood. Leg de komkommer op de zalm. 4.Bedek met de besmeerde kant van de van rest van de sneetjes brood en bestrooi die met dille. 5. Druk dan de sandwiches iets tegen elkaar aan. Snijd de sandwisches diagonaal door en leg ze dakpansgewijs op een schaal.

 

EET SMAKELIJK